tisdag, juli 04, 2006

Flores, Guatemala

Nu befinner vi oss i det inre av Guatemalas regnskogsregion El Peten, i den lilla staden Flores. Staden ligger på en liten, liten ö mitt i en vacker sjö och är riktigt mysig. Vi bor på klart bästa hostellet hittills, rent och snyggt, sköna sängar, god mat o dryck, skön atmosfär och billiga priser (30 kr/natt, mat ca 25 kr, öl 7,50 kr/st). Anledningen till att vi bor här mitt ute i djungeln är att vi idag varit och klättrat bland de klart häftigaste mayaruinerna hittills; Tikal! Området är helt enormt, och då är ändå bara 11% utgrävt ännu!

Resan till Flores var dock strapatsfylld! Vi hade tänkt att åka med en buss 00.15 från Tulum till Chetumal för att där hoppa på bussen till Flores som går en gång per dygn, kl 06.00. Men när vi kom till Tulums busstation kl 00.00 hade bussen redan gått och 02.15-bussen var så försenad att vi missade anslutningen... Spenderade en dag i Chetumal med att sova och besöka maya-museet där. Alla restauranger och affärer var nämligen stängda eftersom det var presidentvalsdag i Mexico...

Innan vi lämnade Tulum hann jag dock med ett mycket häftigt SCUBA-dyk i en kalkstensgrotta med en israeliska. Jätteläckert att simma omkring bland stalagmiter och stalagtiter i det kristallklara vattnet!

Imorgon drar färden vidare, vart har vi dock inte bestämt ännu! Ha det gott!

P.S. Som ni säkert sett så har Peter laddat upp en del bilder. Mina bilder är dock på 3 MB/st så jag väntar tills jag är tillbaka i Sverige med att lägga upp dem!

Inga kommentarer: