måndag, juli 10, 2006

Isla Mujeres, Mexico

Nu börjar resan att närma sig sitt slut! Klockan åtta i morse anlände vi till vårt sista resmål, den lilla ön Isla Mujeres utanför staden Cancun längst upp på Yucatanhalvön! Till skillnad från den hektiska turistatmosfären i Cancun är stämningen på Isla Mujeres lugn och tillbakalutad och det är många backbackers här som bara tar det lugnt, snorklar, dyker och har skoj. Vi stannar tills planet går på fredag och det ska bli skönt att vila lite nu efter den senaste tidens flängande (med sjukdomar och allt). Om jag känner mig helt frisk senare i veckan kanske det blir lite mer SCUBA-diving för de sista slantarna!

Innan vi lämnade Caye Caulker hann vi dock med en riktigt trevlig snorkeltur bland reven. Vid ett ställe kastade båtpersonalen ut fisk i vattnet, vilket gjorde att vi blev omgivna av 2 meter långa rödhajar och massvis av stingrockor. Coolt! Sedan blev det den längsta etappen hittills, hela natten spenderades på olika bussar av varierande kvalitet men vi är vid gott mod! Värsta, men även mest komiska etappen, var i den äldsta och mest fallfärdiga amerikanska skolbuss jag någonsin sett (typ från 1958) där en smutsig amerikan med texasdialekt i 70-årsåldern gick på mitt i djungeln. Han inledde med att skrika "Do you know where Orange Walk is? Because that´s where I'm gonna get off this piece of crap!" till konduktören, sen gormade han hela resan igenom. Tex "Faster for god's sake, faster!".

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jaha, då var det snart slut då....

Det verkar i alla fall som ni har haft det trevligt i alla fall.

Anonym sa...

oj har det redan gått 6 veckor sedan du lämnade landet, det går så fort... men det betyder att det är min tur att ha semester snart!!
Ta det lugnt ett par dagar så hörs vi igen när ni kommit hem!! Hälsa Peter

//I

Anonym sa...

Godmorgon!
Nu bär det av till Gotland några dagar....

Hoppas hemresan går bra, så ses vi snart :-)

Kramar Hanna