lördag, juni 17, 2006

Copan, Honduras

Kom till den här vackra och mysiga spanska kolonialstaden i torsdags, efter totalt 10 timmars resande från Utila. Staden är omgärdad av höga regnskogsbeklädda berg, och känns mycket välmående jämfört med de andra hondurianska städer jag passerat. Bästa hostellet hittills ($4 per natt) , och maten är jättefin (och billig den också).

Ca 1 km utanför staden ligger de berömda mayaruinerna inbäddade i regnskogen, fantastiskt vackert. Jag gick dit tidigt igår morse, och fick ha hela stället nästan för mig själv.

På eftermiddagen följde jag med ett par trevliga backpackers till en hetvattenkälla. Det var 45 minuter enkel resa med chickenbus på obefintlig grusväg, så jag hade aldrig hittat själv! Källan var mycket häftig, den rann ut i Copan River där det 90-gradiga vattnet blandades med flodens kalla vatten. Lite annorlunda bad minsann, sulfatröken var som en tjock dimma runt oss. Plötsligt var dagens åskväder över oss med buller och brak, och ett träd 50 m ifrån oss föll med en smäll. På hemresan fick bussen stanna för två åskfällda träd...

Sitter nu och väntar på bussen som ska ta mig till Antigua i Guatemala. Många tjatar om bilder men jag orkar inte hålla på och kladda med sånt just nu, hehe.

Inga kommentarer: