onsdag, juni 21, 2006

San Christobal de Las Casas, Mexico

Tillbaka till Mexico, tillbaka till civilisationen! Visst ser man byar även här där invånarna bor i fönsterlösa skjul av brädor och plywood, men det är ändå en stor skillnad mot Guatemala.

Gjorde ett dygns stopp i Panajachel (pan-a-hatschel) vid Lago de Atitlan på vägen mellan Antigua och Mexico. Lago de Atitlan är en stor och djup (320 m) sjö som ligger i en gammal vulkankrater, omgiven av berg varav två är vulkaner. Det ska tydligen vara en av de vackraste platserna i Centralamerika. Alla andra backpackers som kom dit med samma buss som jag tog dock direkt en båt rakt över sjön till byn San Pedro, som tydligen ska vara vackrare och mysigare än Panajachel. Tyvärr kunde inte jag göra det eftersom bussen till San Christobal skulle gå ruskigt tidigt morgonen därpå... Fick helt enkelt stanna i Panajachel och strosa runt på den enorma marknaden med maya-hantverk som finns där, vilket är kul ungefär 30 minuter... Hade tråkigt för första gången på resan!

Nu har jag iallafall kommit till San Chrtistobal de Las Casas, stan verkar jättemysig! Ska iväg på en liten utflykt till de närbelägna byarna Chamula och Zinacantan imorgon.

Snart är det midsommar! Hoppas ni alla får en riktigt skön helg!

1 kommentar:

Anonym sa...

Sounds u've been having fun boy! :) Firades det midsommar nåt? C u tomorrow //bboy