lördag, juni 10, 2006

Utila Bay Island!!!

Igår morse gick båten från Placencia till Puerto Cortes i Honduras. Hade bara hunnit njuta av lugnet och stämningen i Placencia en halv dag, men båten gick bara en gång i veckan... Båtresan skulle bara ta 2,5 timmar men tog såklart 5 timmar plus den vanliga segheten vid gränskontrollen. Mitt ute havet råkade vi ut för ett tropiskt oväder, och den pyttelilla men fullproppade båten studsade mellan vagtopparna samtidigt som regnet piskade. Två personer spydde sig genom resan...

Slog sedan följe med en holländska och en brittiska som också skulle till Utila. Från Puerto Cortes blev det fullproppad trafikoduglig minibuss till San Pedro Sula, och därefter lokalbuss till La Ceiba. Fick stå nästan hela tiden, totalt fyra timmar. Det var den sista bussen för kvallen, så vi hade verkligen tur (skulle inte direkt velat spendera natten i San Pedro Sula, som är fattigt, kriminellt och hyser 20% av alla AIDS-sjuka i Centralamerika).

Övernattade i La Ceiba och tog imorse en båt över till Utila Bay Island. Ska verkligen bli roligt att utöva lite SCUBA-diving igen! Orkade dock inte ta tag i det idag, så vi har bara legat och softat stranden. Eftersom jag varit resande fot varje dag hittills, ska det verkligen bli skönt att bara ta det lugnt och relaxa några dagar! När man åker så här fort mellan olika länder blir kulturskillnaderna och alla intryck nästan för mycket, och det bara snurrar i huvudet istället!

Både i Belize och här Utila ar folk otroligt vänliga, och hjälper mer än gärna till med vad som helst. Inte ens försäljarna är jobbiga, om de ens frågargör de det artigt och tar ett nej med ett leende. Prisnivån här är mkt låg jämfört med grannlandet Belize (trots att båda länderna är mycket fattiga). Tex fick jag ett mycket trevligt enkelrum for USD4 per natt, ett dubbelrum skulle ha kostat USD6. En matbit ute kostar ungefär USD2-USD4 jämfört med USD15-USD25 i Belize.

Skriver igen när jag börjar röra mig mot maya-ruinerna i Copan, när det blir beror när jag tröttnar att dyka eller ligga och relaxa i hängmattan hotellverandan... Ha det fint och fortsätt att skriva, det ar jätteroligt att läsa!

Kram!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej igen!

Det låter inte helt fel med lite dykning, solning och latande! Vi har faktiskt haft tur med vädret i Kalmar oxå, inga 29 grader i vattnet men på land däremot! Bra att du inte bara reser hela tiden mellan olika läder, du ska ju hinna njuta oxå. Då är det bättre att du stannar längre. Är präktigt avundsjuk att du ska besöka Maya-ruinerna, det har varit en dröm länge. Du får komma ihåg allt som är värt at besöka och tipsa mig sen när jag ska i väg.

Ha det nu super och skriv snart igen, kul att läsa om dina bravader!

Kramar från Catta

Anonym sa...

Heej!
Trots oväder på havet, verkar du ha det superbra iallafall! Är lite avundsjuk faktiskt....

Men det fina vädret har hittat hit också! Har varit ute vid Bergs slussar hela dagen och solat! Jätt e härligt!

Ha det bra så länge!

Kramar Hanna

Anonym sa...

Hejsan!
Nu äntligen funkade det för mig att komma in på sidan.. Åh vad jag också vill vara där!! Har iof toppenväder här hemma också så jag ska väl inte klaga för mycket..

Jag är tillbaka i Norrköping nu iaf, ska precis ta och bege mig ner till Halvars och smaska lite.. Ha det så toppenbra så hörs vi snart igen!! Kramar Jessie

Anonym sa...

Yo - simma (dyk) lugnt nu ..spara lite krafter, jag kommer snart över o hjälper till med njutandet :D

//bboy (Peter)

Anonym sa...

Låter fett, dock har vi lyckats bränna oss i dag på exotiska svartåfors. I går va vi på inflyttningsfest hos andreas, fet lägenhet. De ska nog inreda ett litet rum till ronnie sen...

Ha de!!

Anonym sa...

Låter fett, dock har vi lyckats bränna oss i dag på exotiska svartåfors. I går va vi på inflyttningsfest hos andreas, fet lägenhet. De ska nog inreda ett litet rum till ronnie sen...

Ha de!!

Anonym sa...

Crille, du får läsa bloggen lite utförligare, "mexico"...

Anonym sa...

Hej hopp stonken!
Akta dig för parasiter! Gå inte barfota och var misstänkasam mot sånt som droppar från träden, hehe.
/Obducenten